Szobafestés Érden

Babaszoba festése egy érdi családiházban.

Szobafestés: mennyezetek és falak festése

Tisztasági festés fogalma:
A tisztasági festésről akkor beszélünk, amikor a felületünk egy vagy maximum két réteg festést igényel, minimális falhibák javításával. Ha kevésbé szennyezett a felület, 1-2 éve volt utoljára festve, akkor általában egy rétegben elegendő a festés. Legtöbbször fehér falfelületeknél szokták kérni a tisztasági festést, de ez nem zárja ki, hogy színes felületeknél is alkalmazzuk. Csak itt egy hasonló árnyalatú festés jöhet szóba, mint a régi falszínünk.

Festés előkészített falfelületen:
Ha már megtörtén a felület előkészítése, akkor a következő műveletekre van szükségünk. A szobafestés megkezdése előtt takarjuk le a parkettás és járólapos felületeket takaró fóliával. Utóbbira, akkor nincs szükség, ha egy elhasznált burkolatunk van, ekkor elég, ha közvetlen festés után felmossuk a festékcseppeket. Célszerű a festés megkezdése előtt a burkolatot benedvesíteni, így nem szárad rá az elcseppent festék idő előtt. Ha fehér falakat akarunk, akkor különösen nincs másra szükségünk, mint egy jó minőségű festékre, egy ecsetre, teddy hengerre és egy festék lehúzó rácsra. A festéket minimális hígítás után két-három rétegben hordjuk fel a már említett szerszámok segítségével. Kész is van a szobafestés. Száradás után csomagoljuk ki lakásunkat és élvezzük a friss, tiszta falunkat. Ha egy kis vidámságot akar csempészni otthonában, feldobhatja a hangulatunkat, ha egy vagy akár több falat színesre festünk. Halvány, avagy pasztellszín esetén mi magunk is kikeverhetjük kedvenc színünket, ha vásárolunk a festékhez való színező pasztát. A megengedett korlátig színezhetjük, általában ezt feltüntetik a festék leírásában. Ellenben, ha élénkebb színekkel szeretnénk feldobni lakásunk hangulatát, akkor színkártya alapján a festékboltban szinte bármilyen színt kikevertethetünk. Számítsunk rá, hogy ez egy drágább megoldás, mint ha magunk kevernénk ki a kívánt színt, de élénk szín esetén ez elkerülhetetlen. Ha egy fehér festékből akarunk kikeverni egy élénk színt, az a falfelületen foltossá válik. Élénk, sötét színeknél a szobafestés előtt mindenképp mélyalapozzuk le a falunkat.

Homlokzatfestés Budafokon

Homlokzatfestés Budafokon.

Homlokzat festés

Ha már megkopott a homlokzatunk színe, célszerű átfesteni erre a célra gyártott homlokzatfestékkel. A festékboltokban számtalan festékgyár termékei közül választhatunk. Két-három réteg felvitele szükséges, hogy megfelelő bevonatot kapjuk. A kapart vagy dörzsölt mintájú homlokzati felületek több festékanyagot vesznek fel, ezt bele kell kalkulálni a homlokzatfesték vásárlásánál.