Tisztasági festés egy budapesti polgári lakásban.

Tisztasági festés egy budapesti polgári lakásban.

Tisztasági festés ára

Tisztasági festésről akkor beszélünk, amikor a falak jól állapotban vannak és csak egy felfrissítő festésre van szükség. Nem kell jobban hozzányúlni a falakhoz, csak kis javítás, mint pl. repedések, szöglyukak glettelése. A tisztasági festés történhet 1 rétegben, ehhez szinte teljesen azonos színű festékkel kell festeni az elhasználódott falunkat. Azonban, ha már jobban szennyezett a felület, akkor csak 2 réteg festéssel lehet szebbé varázsolni otthonunkat. Általában fehérszínben szokták kérni a tisztasági festést, de a színes festés sem kizáró ok.
A korral haladva már gépi szórással is elvégezhető a festék felvitele. Ha szeretnénk meggyorsítani a lakásunk festési munkálatait, akkor érdemes a gépi festést avagy gépi festékszórást választani. A gépi festés ára nem változik a hagyományos hengerrel és ecsettel felvitt módszerhez képest. Több takarást igényel, de a gyorsaság miatt érdemes ezt a formációt választani. Hogyan kell kalkulálni, ha tisztasági festést szeretnénk kérni egy szobafestő szakembertől?
Álltalában albérletből való kiköltözés után szoktak kérni tisztasági festést. Ilyenkor szinte üres a lakás.
Egy üres lakás tisztasági festés ára a következőképp alakul. Vegyünk egy 30 nm alapterületű garzonlakást, melynek a belmagassága 270 cm. Ezt álltalában egy nap alatt készre festjük. A következő anyag és munkadíjjal kell számolnunk:
- Padló takarása fóliával üres lakásban 850 Ft/nm
Ez az ára tartalmazza szükséges anyagokat is. A 30 nm lakásunk takarása 25.500 Ft-ba fog kerülni.
- Tisztasági festés 1 rétegben, falhibák javításával 1050 Ft/nm
Ez az ár tartalmazza a kisebb repedések, szög és tipli lyukak javítását. A garzon lakásunkban mennyezet és oldalfal festendő felülete összesen 110 nm, melynek 1 rétegű tisztasági festése 115.500 Ft-ba fog kerülni.
Tehát ennek a 30 nm-es garzon lakásnak az 1 rétegű tisztasági festése 141.000 Ft anyaggal együtt, mely 1 nap alatt elkészül.
Ugyan ennek a lakásnak a 2 rétegű tisztasági festése 1.750 Ft/nm, mely így takarással együtt 218.000 Ft lenne. Ez álltalában 1-1,5 nap alatt elkészül.

Ha Őn is szeretne otthonában, albérletében tisztasági festést, akkor lépjen velünk kapcsolatba.