Tisztasági festés egy budapesti polgári lakásban.

Tisztasági festés egy budapesti polgári lakásban.

Tisztasági festés ára

Tisztasági festésről akkor beszélünk, amikor a falak jól állapotban vannak és csak egy felfrissítő festésre van szükség. Nem kell jobban hozzányúlni a falakhoz, csak kis javítás, mint pl. repedések, szöglyukak glettelése. A tisztasági festés történhet 1 rétegben, ehhez szinte teljesen azonos színű festékkel kell festeni az elhasználódott falunkat. Azonban, ha már jobban szennyezett a felület, akkor csak 2 réteg festéssel lehet szebbé varázsolni otthonunkat. Általában fehérszínben szokták kérni a tisztasági festést, de a színes festés sem kizáró ok.
A korral haladva már gépi szórással is elvégezhető a festék felvitele. Ha szeretnénk meggyorsítani a lakásunk festési munkálatait, akkor érdemes a gépi festést avagy gépi festékszórást választani. A gépi festés ára nem változik a hagyományos hengerrel és ecsettel felvitt módszerhez képest. Több takarást igényel, de a gyorsaság miatt érdemes ezt a formációt választani. Hogyan kell kalkulálni, ha tisztasági festést szeretnénk kérni egy szobafestő szakembertől?
Álltalában albérletből való kiköltözés után szoktak kérni tisztasági festést. Ilyenkor szinte üres a lakás.
Egy üres lakás tisztasági festés ára a következőképp alakul. Vegyünk egy 30 nm alapterületű garzonlakást, melynek a belmagassága 270 cm. Ezt álltalában egy nap alatt készre festjük. A következő anyag és munkadíjjal kell számolnunk:
- Padló takarása fóliával üres lakásban 850 Ft/nm
Ez az ára tartalmazza szükséges anyagokat is. A 30 nm lakásunk takarása 25.500 Ft-ba fog kerülni.
- Tisztasági festés 1 rétegben, falhibák javításával 1050 Ft/nm
Ez az ár tartalmazza a kisebb repedések, szög és tipli lyukak javítását. A garzon lakásunkban mennyezet és oldalfal festendő felülete összesen 110 nm, melynek 1 rétegű tisztasági festése 115.500 Ft-ba fog kerülni.
Tehát ennek a 30 nm-es garzon lakásnak az 1 rétegű tisztasági festése 141.000 Ft anyaggal együtt, mely 1 nap alatt elkészül.
Ugyan ennek a lakásnak a 2 rétegű tisztasági festése 1.750 Ft/nm, mely így takarással együtt 218.000 Ft lenne. Ez álltalában 1-1,5 nap alatt elkészül.

Ha Őn is szeretne otthonában, albérletében tisztasági festést, akkor lépjen velünk kapcsolatba.

Ezzel az online kalkulátor segítségével könnyen kiszámolható a lakásban festendő falfelületek mennyisége. Ehhez nincs másra szükség, csak a helyiség szélességét, hosszúságát és magasságát lemérni. A kalkulátorban több helyiség adatait is fel lehet vinni, így egy komplett lakás festendő felületét ki lehet számolni egyszerűen. Külön kiszámolja a mennyezetek és a falak összes területét, valamint a falak kerületét. Az utóbbi adatra akkor lehet szükség, ha esetleg díszlécet szeretnénk a holkerbe felhelyezni.
Ha a falfelületekből ki szeretnénk vonni ajtókat, ablakokat vagy akár egy csempével burkolta falszakaszt, akkor a kivonás kalkulátorban akár több kivonandó felületek adatait is meg lehet adni. Itt is szélességi és magassági adatokra lesz szükségünk. Mérjük le pl. az ajtó szélességét és magasságát, majd ezeket az adatokat vigyük be a kivonás kalkulátorba. Ha több azonos ajtónk, ablakunk van az adott helyiségben, akkor nem kell többször beírni ezek méreteit, hanem a mennyiség szorzóval megadhatjuk, hogy hány darab van belőle.

online kalkulátor